VIBRANCE kodnes – lielāks sakņu spēks

Jaunumi

Plaši pazīstamo Maxim® kodņu saimes lietotājus Syngenta iepazīstina ar jaunu produktu līniju- sedaksāna bāzes Vibrance® ģimenes kodnēm: Vibrance® Duo, Vibrance® Pro, Vibrance® Star. Jaunās kodnes ir kontakta un sistēmas iedarbības. Tās izmanto, lai aizsargātu graudaugus no tādām slimībām kā sniega pelējums, kviešu cietā un putošā melnplauka, kviešu plēkšņu plankumainība, sakņu un dīgstu puves, rudzu stiebru melnplaukas, rizoktonija, miežu lapu brūnsvītrainība, miežu putošā melnplauka, miežu cietā melnplauka, auzu putošā melnplauka.

Vibrance® Duo kodne satur divas darbīgās vielas: fludioksonilu, kas pazīstams ar savu iedarbību pret ,,Fusarium’’ un ,,Microdochium’’ sēnītēm, un sedaksānu, kas izceļas ar savu darbību pret rizoktoniozi un tifulozi un kuras ir unikālas sakņu augšanas veicināšanas efekts. Abas šīs darbīgās vielas ir izstrādātas tikai priekš kodnēm. Tās neizmanto nevienā fungicīdā, ko izmanto graudaugu aizsardzībai pret lapu slimībām, tādējādi samazinot rezistenci pret slimību attīstību. Syngenta kodnes tiek ražotas pēc jaunākās Formula M tehnoloģijas, kurai ir raksturīgas pilnīgi jaunas, inovatīvas darbīgās vielas kodņu sastāvā. Kodināšanas laikā šķīdums sēklu masā labi izplūst, vienmērīgi pārklāj sēklu virsmu un labi pielīp žāvēšanas laikā.

Syngenta jaunākā kodne Vibrance® Pro tiek papildināta arī ar trešo darbīgo vielu - tritikonazolu, triazolu grupas fungicīdu, kas raksturojas kā demetilācijas inhibitors (DMI). Asnā tā iekļūst caur saknēm un pēc tam tiek transportēta uz augšanas konusu.

"Mēs vēlamies jums atgādināt, ka sēklu kodināšana aizsargā stādus no patogēniem, kas atrodas uz sēklām un sēklās, kā arī uzlabo un paātrina sakņošanos - kas var būt papildu faktors, palīdzot augiem pārdzīvot sausumu," skaidro Syngenta produktu eksperts Jozas Semaška . – Kodinātas sēklas augiem ir labāka izturība pret sausuma radītiem apstākļiem, labāka barības vielu uzņemšana augsnē un labāka ziemošanas un sakņu izturība. Pēdējo gadu un ilgtermiņa prognozes liecina par augsnes sasilšanu un ātru izžūšanu, tāpēc augu apstrāde ar drošu kodni ir viens no pasākumiem, kas palīdzēs saglabāt ražu. ”